Una dintre metodele prin care o companie poate castiga un plus de responsabilitate si de transparenta este sa devina certificata ISO. Intr-adevar, in multe domenii economice, certificarea ISO este o cerinta. Cele mai frecvent intalnite sunt ISO 9001, care se refera la practicile de management al calitatii si ISO 14001, care stabileste standardele ecologice actuale. In sectorul auto, ISO/TS16949 este de asemenea o cerinta. Desi certificarea poate fi o investitie costisitoare, companiile au posibilitatea de a economisi resurse financiare in timpul procesului de certificare ISO.

Intocmiti-va singuri documentatia ISO

Cea mai buna metoda de a va reduce costurile de certificare este de a va folosi propriii angajati in elaborarea documentatiei, care este unul dintre elementele esentiale ale unui sistem certificat ISO. Desi pe piata sunt disponibile si solutii la cheie, o metoda mai rentabila este de a utiliza un pachet software specializat pentru a va intocmi documentatia pe plan intern.

Auditorii: Cat platiti, atat primiti

Atunci cand va trimiteti cererea unui organism de certificare ISO de a vi se aloca un auditor certificat, rezistati tentatiei de a angaja un auditor luand in considerare exclusiv tariful. Potrivit Quality Digest Magazine, auditorii cei mai ieftini ofera si cele mai putine servicii.

Concluzia

Faceti-va tema, intocmiti-va documentatia si nu angajati cel mai ieftin auditor pe care il gasiti. Aceste strategii va vor ajuta sa profitati la maxim de investitia pe care o faceti in certificarea ISO.