ISO foloseste proceduri clare, transparente si stricte si implementeaza structurile, sistemele si procesele optime pentru a sprijini dezvoltarea unor produse de inalta calitate care indeplinesc nevoile utilizatorilor de standarde. Masuri luate in acest sen:

– Asigurarea faptului ca structura si guvernarea ISO sunt eficiente si eficace si ca sprijina misiunea si viziunea ISO.

– Crearea de legaturi clare si stranse intre prioritatile de varf si programele efective de lucru ale comitetelor si subcomitetetelor tehnice ISO.

– Imbunatatirea eficientei si eficacitatii procesului de dezvoltare de standarde in vederea cresterii calitatii si vitezei de dezvoltare a produselor ISO.

– Asigurarea faptului ca in functiile de secretari si de presedinti ai comitetelor si subcomitetetelor tehnice ISO sunt numite acele persoane si organizatii care se afla in pozita de a fi cat se poate de eficiente in atingerea telurilor propuse de sistemul ISO.

– Furnizarea de programe de formare de calitate si de servicii de suport tuturor participantilor la dezvoltarea si implementarea standardelor, ajutandu-i sa participe efectiv si sa foloseasca standardele.

– Asigurarea faptului ca toate stadiile procesului de standardizare ISO beneficiaza de cele mai bune practici din sistemele de suport IT.