10 august 2012. Dupa ce a primit in luna mai certificarea ISO 9001 pentru serviciul clienti, compania Auto Windscreens (www.autowindscreens.co.uk) a castigat recent certificari pentru alte doua standarde recunoscute international.

Certificarile ISO 14001 si OHSAS 18001 i-au fost acordate companiei de catre British Standards Institution (BSI), unul dintre cele mai importante organisme de certificare din lume, care a confirmat angajamentul companiei fata de sanatatea si securitatea angajatilor sai, ca si fata de mediul inconjurator.

Domeniul de acoperire al celor doua certificari se refera la sediul central al companiei din Chesterfield si la toate cele 27 centre de montare localizate la nivel national. ISO 14001 este un standard conceput pentru a asigura echilibrul corect intre mentinerea rentabilitatii afacerii si reducerea impactului asupra mediului inconjurator.

Companiilor li se solicita sa isi demonstreze angajamentul fata de practicile ecologiste in afaceri si sa isi monitorizeze consumul de energie si utilizarea resurselor naturale. Sistemul de management al mediului (SMM) implementat de Auto Windscreens garanteaza faptul ca toate problemele sunt rezolvate pe plan intern pentru fiecare zona geografica si pentru fiecare departament. Toate informatiile care au legatura cu mediul sunt masurate si raportate din sase in sase luni. Sistemul de management al mediului va fi monitorizat cu ajutorul unor audituri interne si evaluat de organisme externe.

Mark Foster, director de furnizare servicii pentru Auto Windscreens, a spus: “Dintre toate centrele noastre de montare parbrize, cel din Edinburgh acopera cea mai mare zona si un tehnician poate calatori, in medie, pana la o mie de mile pe saptamana. Ori de cate ori acest lucru este posibil, ne micsoram distanta de deplasare, programand sesiuni de lucru in functie de factorul geografic, pentru a ne optimiza serviciile si a minimiza impactul aupra mediului. Nu trimitem niciun deseu la gropile de gunoi – totul se recicleaza. De exemplu, parbrizele si geamurile pe care le inlaturam sunt folosite pentru a obtine sticle, iar cand vehiculele companiei noastre merg la service, uleiul folosit este colectat pentru reprelucrare.”

OHSAS 18001, un standard pentru sanatatea si securitatea ocupationala, ajuta companiile sa isi identifice, controleze si reduca riscurile din domeniul muncii. Foster a mai spus: “Natura afacerii noastre face ca noi sa avem ‘locuri de munca’ diferite, de la birouri si centre de montare, la margini de drum sau drumuri de acces. Ne dedicam pastrarii sigurantei angajatilor, clientilor si vizitatorilor nostri, oriunde s-ar afla ei.”

“Auto Windscreens se dedica asumarii responsabilitatii in privinta sanatatii, sigurantei si mediului cu acelasi nivel de competenta si entuziasm cu care isi administraza toate celelalte aspecte ale afacerii,” a adaugat directorul.

“Atingerea tuturor celor trei standarde este rezultatul eforturilor combinate ale fiecarui membru al echipei noastre, insa trebuie neaparat sa ii mentionez aici pe Vanessa Jones, directorul nostru de sanatate si siguranta si pe Mark Oldfield, director de calitate si auditor intern, care au condus intregul proces de certificare. Aceste standarde ne dau posibilitatea de a ne demonstra angajamentul de a pune la dispozitia clientilor cele mai inalte standarde ale calitatii si serviciilor, ocupandu-ne in acelasi timp si de siguranta personalului nostru, ceea ce asigura coerenta intre toate departamentele companiei noastre.”