Beirut, Liban. 16 iulie 2012. Facultatea de medicina dentara din cadrul Universitatii Saint-Joseph (USJ) din Beirut, care a obtinut de curand certificarea ISO 9001:2008, a sarbatorit acest eveniment printr-o ceremonie in cadrul careia au fost felicitate persoanele si institutiile care au facut posibila aceasta recunoastere internationala, fiind mentionata in mod special Fundatia al-Walid ben Talal, reprezentata la ceremonie prin vicepresedinta sa, Leila Solh Hamadé. Fundatia a finantat reamenajarea centrului de cercetare tehnica dentara.

La ceremonie au participat diversi profesori, printre care si René Chamussy, rectorul universitatii, Henri Awit, vicerectorul USJ, prof. Joseph Sader, prof. Khalil Karam si dr. Antoine Hokayem, care si-au exprimat multumirea fata de obtinerea certificarii pentru sistemul de management al calitatii ISO 9001.

Prof. Chamussy i-a multumit Fundatiei al-Walid ben Talal pentru imbunatatirea conditiilor de lucru puse la dispozitia studentilor la medicina dentara si, in consecinta, a calitatii serviciilor furnizate de centru. La randul sau, Nada Naaman, decana facultatii de medicina dentara, i-a multumit reprezentantului fundatiei Usaid, James Barnhard, pentru contributia sa la obtinerea certificarii ISO 9001, aducand multumiri speciale si departamentului de radiologie al facultatii.

Facultatea de medicina dentara a fost creata in anul 1920 sub forma unei Scoli dentare anexate Facultatii franceze de medicina si de farmacie. Aceasta presupunea trei ani de studiu si dispunea de o sala cu cateva scaune pentru practica studentilor. Scoala a adoptat sistemul de studiu de patru ani in 1936, respectiv de 5 ani incepand cu anul 1967, devenind facultate de medicina dentara. In tot acest timp, clinica dentara a suferit o extindere treptata.

Studiile postuniversitare inaugurate in 1988 sunt in plin avant, reunind in prezent nu mai putin de 8 specializari. Incepand cu anul universitar 2003-2004, facultatea a adoptat sistemul european de credite transferabile (ECTS). Din iunie 1997, facultatea este sediul permanent al Asociatiei Facultatilor de Chirurgii Dentare Arabe, iar decanul sau este secretarul general al asociatiei. Pentru mai multe informatii, vizitati www.fmd.usj.edu.lb.