Compania britanica CWCS Managed Hosting, lider in solutii cloud si de gazduire specializata si furnizoare de servere dedicate, a primit certificarea ISO 27001:2006, standardul global al sistemului de management al securitatii informationale.

Compania, specializata in servere dedicate pentru afaceri si gazduiri cloud, beneficiind de un inalt nivel de suport tehnic si un performant serviciu pentru clienti, a fost evaluata de catre Certification International si acreditata prin United Kingdom Accreditation Service (UKAS).

Securitatea eficienta este una din cele mai mari ingrijorari printre organizatiile care activeaza in domeniul gestionarii solutiilor de gazduire, in mod special domeniile de afaceri care utilizeaza infrastructura publica sau privata de “cloud computing”.

ISO 27001 este un standard foarte respectat, recunoscut pe intreg globul. Prin obtinerea certificarii ISO, compania CWCS a demonstrat ca a adoptat un management procesual complet care asigura permanent controale detaliate si performante de securitate informationala.

Dl Karl Mendez, director executiv in cadrul CWCS Managed Hosting, a declarat: “Securitatea a fost intotdeauna o prioritate de top pentru CWCS. Pe langa luarea unor variate si diversificate masuri tehnice pentru a asigura securitatea serverelor, centrelor de date si a software-ului in fata atacurilor cibernetice, derulam si o serie de controale fizice pentru securitate. Acestea urmeaza strict proceduri auditate si revizuite regulat si includ o varietate de actiuni, de la procesele de stocare informationala si practici pentru resursele umane pana la monitorizarea interna si externa cu camere de supraveghere, restrictii de acces si managementul accesului intern.”

Obiectul certificarii ISO 27001 acopera activitatile de gazduire si de suport asociate cu dezvoltarea, furnizarea si managementul serviciilor profesionale de gazduire. Certificarea ISO 27001 acopera toate activitaile de afaceri ale companiei, nu doar departamente individuale sau domenii specifice.

Pe langa examinarea sistematica a riscurilor de securitate informatica in cadrul organizatiei si evaluarea amenintarilor, vulnerabilitatilor si a posibilelor efecte, CWSC deruleaza, de asemenea, procese continue pentru asigurarea faptului ca actiunile de control sunt adecvate, mentinute si eficiente.

Astfel clientii companiei au asigurarea ca datele, site-urile web, aplicatiile de afaceri si alte informatii stocate pe infrastructura cloud a companiei, pe servere partajate sau dedicate, beneficiaza de protectie maxima.

Dl Mendez a declarat in continuare: “Angajamentul nostru pentru securitate este adanc inraurit in cadrul operatiunilor pe care le desfasuram. De-a lungul anilor am pus bazele unei adevarate culturi a securitatii in cadrul companiei. Standardul ISO 27001 confirma acest angajament si ofera clientilor existenti, noi sau potentiali o asigurare dovedita asupra faptului ca operam la cele mai inalte standarde de securitate posibile.”

Compania CWCS Managed Hosting urmeaza un plan de crestere strategic si a dezvoltat propriul sistem de servicii cloud de ultima generatie. Compania se concentreaza pe continuarea dezvoltarii propriilor servere cloud, private sau publice, concomitent cu serverele dedicae si facilitatile de colocare. Ca rezultat, o serie de importante si bine cunoscute branduri internationale au solicitat serviciile companiei CWCS Managed Hosting.

Dl Mendez explica: “Am avut un anumit numar de clienti industriali timp de cativa ani, dar multe din organizatiile mai mari, in mod justificat, insista pentru certificarea ISO 27001. In momentul de fata putem arata oricarui potential client certificatul ISO 27001 care dovedeste ca securitatea noastra este la nivelul maxim de eficienta posibil. Certificarea ISO 27001 este un argument, o unda verde ca pot lucra cu noi in conditii de siguranta.”

Compania CWCS Managed Hosting detine un departament de relatii cu clientii de inalta calitate, expertiza tehnica si suport profesional 24/7/365. O data cu dezvoltarea solutiilor cloud computing si cresterea gradului de externalizare a solutiilor IT, CWCS se concentreaza pe oferirea celor mai bune servicii de gazduire din Marea Britanie si pe o infrastructura de inalta calitate.

Oferirea de servicii de gazduire in cadrul propriilor centre de date a permis companiei sa creasca constant baza de clienti si in consecinta cifra de afaceri. In cadrul organizatiei exista, de asemenea, o companie-sora, Supreme Servers, care ofera solutii de gazduire pentru Statele Unite si Canada.

Certificarea ISO 27001 demonstraza clar faptul ca CWCS Managed Hosting protejeaza confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea tuturor informatiilor din cadrul organizatiei.

Dl Mendez a concluzionat: “Simplu spus, clientii nostri stiu ca datele lor, informatiile, aplicatiile si infrastructura sunt in siguranta, pe maini sigure, prin intermediul serviciilor noastre. Certificarea noastra ISO 27001 reprezinta cea mai buna dovada in acest sens.”