Unitatile Aerospace Systems ale Northrop Grumman sunt recunoscute din nou pentru excelenta lor in managementul mediului (ISO 14001) si sanatatii si securitatii ocupationale (OHSAS 18001)

Redondo Beach, California. 3 aprilie 2012. Northrop Grumman Corporation a anuntat astazi ca segmentul sau Aerospace Systems a castigat importante distinctii pentru managementul mediului si pentru sanatatea si siguranta angajatilor sai in mai multe locatii din Statele Unite.

In urma unei examinari atente a sistemelor lor de management al mediului, opt locatii vor primi certificarea ISO 14001:2004, confirmand indeplinirea celor mai stricte standarde internationale pentru reducerea la minim a impactului companiei asupra mediului. Unitatile se afla in San Diego, El Segundo si Palmdale, California; Melbourne si St. Augustine, Florida; Bethpage, New York; Moss Point, Mississippi; si New Town, Dakota de Nord.

In plus, locatiile din San Diego, Moss Point si New Town au primit si certificarea OHSAS 18001 pentru buna administrare a sanatatii si sigurantei angajatilor la locul de munca.

“Aceste onoruri recunosc profundul angajament asumat de Northrop Grumman fata de sanatatea si siguranta angajatilor sai si fata de exploatarea sustenabila a resurselor mediului,” a declarat Gary Ervin, presedintele Northrop Grumman Aerospace Systems. “Nu as putea sa fiu mai mandru de angajatii nostri pentru ca i-au asigurat in continuare companiei o pozitie fruntasa in aceste domenii esentiale.”

Advanced Waste Management, un organism de certificare ISO acreditat de Institutul American National de Standarde (ANSI), a efectuat atat auditurile ISO, cat si pe cele OHSAS.

Toate aceste distinctii reprezinta recertificari ale unor standarde atinse in anii trecuti, unitatile respective demonstrand realizari remarcabile in eforturile lor de a le castiga.

De exemplu:
– Bethpage a demonstrat in 2011 o crestere cu 247 procente a reciclarii hartiei, ajungand la un total de 58383 pfunzi pe an. Din 2009, unitatea si-a redus volumul de produse chimice din inventar cu 40 procente si cantitatea de deseuri periculoase eliminate cu 20 procente.
– El Segundo a dus la bun sfarsit in 2011 mai multe proiecte pentru a-si reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 1700 tone metrice pe an. Din 2008, unitatea si-a crescut reciclarea de sticle si cutii cu 560 procente. In 2011, pentru cel de-al 14-lea an consecutiv, Departamentul de Reciclare si Recuperare a Resurselor din California a distins unitatea cu premiul pentru cel mai bun program de reducere a deseurilor.
– Melbourne a realizat o reducere cu 42 procente a consumului de apa si a generarii de ape reziduale, implementand un echipament special in timpul procesului de curatare a aeronavelor.
– Unitatea din New Town a redus numarul accidentarilor cu 78 procente din 2004.
– Palmdale si-a redus deseurile periculoase cu 23 procente in 2011. Unitatea a mai obtinut si o reducere cu 50 procente a emisiilor de dioxid de carbon provenite din arderi in ultimii doi ani.
– Unitatea din San Diego si-a redus compusii organici volatili cu 75 procente in ultimul an si a redus accidentarile cu acelasi procentaj din 2004.
– Unitatea din Moss Point a inregistrat zero accidentari in ultimii trei ani si si-a redus generarea de deseuri periculoase cu 10 procente an de an intre 2008 si 2010.
– Centrul de productie din St. Augustine a demonstrat peste 14 ani de excelenta ecologica si de imbunatatire continua. Unitatea si-a redus emisiile de gaze cu efect de sera si consumul energetic cu peste 20 procente din 2006 si si-a redus si accidentarile inregistrate cu 60 procente din 2004.

Departamentul de Energie din SUA a recunoscut fabrica drept o campioana energetica in 2008.
Northrop Grumman este o companie de securitate importanta pe plan mondial, care furnizeaza sisteme, produse si solutii inovatoare clientilor sai guvernamentali si comerciali din intreaga lume in domenii ca aerospatiul, electronica, sistemele informatice si serviciile tehnice. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.northropgrumman.com.