Bericap India obtine certificarile ISO 9001 (calitate) si ISO 22000 (securitate alimentara) de la BSI Group India

New Delhi, India. 19 aprilie 2012. Bericap India a anuntat ca a primit de curand prestigioasele certificari internationale ISO 9001 pentru sistemul de management al calitatii si ISO 22000 pentru sistemul de management al sigurantei alimentare de la BSI Group India.

BSI Group este o organizatie independenta care dezvolta solutii bazate pe standarde pentru a imbunatati practicile de management si pentru a promova inovatiile. BSI ajuta organizatiile din intreaga lume sa isi imbunatateasca performanta si calitatea intr-un mod sustenabil si responsabil social. De la originile sale de prim organism national de standardizare din lume, BSI Group se bazeaza pe cei peste 100 de ani de experienta in colaborarea cu cele 70000 organizatii din 150 tari, prin intermediul celor 50 de reprezentante ale sale.

Domeniul acoperit de certificarea ISO 9001:2008 consta in “fabricarea si furnizarea de sisteme de inchidere din plastic matritate prin injectie pentru ambalarea produselor alimentare, farmaceutice si a altor produse”.

Domeniul acoperit de certificarea ISO 22000:2005 consta in “receptia de materie prima, depozitarea, matritarea prin injectie, asamblarea, imprimarea, impachetarea si expedierea sistemelor de inchidere destinate ambalarii produselor alimentare si nutritive si uleiurilor comestibile.”

Bericap India Pvt. Ltd face parte din Bericap Group, prezent in 18 tari, detinand 20 de fabrici de productie in intreaga lume, cu unitatea principala de productie in Ungaria. Bericap Group mai detine si patru centre de cercetare si dezvoltare situate in Franta, Germania, Spania si Turcia.

Grupul Bericap este unul dintre cei mai mari producatori de sisteme de inchidere din plastic pentru containere si recipiente din metal, plastic si carton, cu un volum anual de aproximativ 60 miliarde de bucati. Grupul se dedica in special dezvoltarii si inovarii sistemelor de inchidere din mase plastice.

Situata in Pune, Bericap India si-a inceput activitatea in 2007, fabrica acoperind o suprafata totala de ~ 20000 m², din care 6700 m² suprafata construita. Printre cele mai importante echipamente ale fabricii se numara matritele de injectie mase plastice, masinile de imprimare, echipamentele utilitare – compresoare, racitoare, dezumidificatoare si dedurizatoare de apa. Fabrica mai beneficiaza si de un laborator de control al calitatii bine echipat.

Fabrica este localizata intr-un mediu putin poluat, iar toate activitatile sale se desfasoara intr-un mediu inchis. Clientii cei mai de seama ai Bericap sunt Coca Cola, Pepsi, HPCL, Tidewater, Cargil Food, Reliance si Adani. In 2011, Bericap India a fost recunoscuta ca fiind 100% in conformitate cu Principiile de Conduita pentru Furnizori Coca Cola. Pentru mai multe informatii, vizitati www.bericap.com.