Firma de software obtine certificare ISO 14001

O firma de software din Anglia isi creste credibilitatea ecologica prin noua distinctie ISO 14001 pentru managementul mediului

20 martie 2012. Eforturile ecologiste ale companiei PDMS au fost rasplatite prin certificare ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului (SMM) in urma incheierii unui riguros proces de audit si de evaluare efectuat de organismul de certificare Lloyds Register Quality Assurance (LRQA).

ISO 14001 este un standard recunoscut international care le solicita organizatiilor sa isi identifice si sa isi controleze impactul propriilor activitati asupra mediului, depunand, in acelasi timp, eforturi pentru a-si imbunatati continuu performanta fata de mediu.

Certificarea ISO 14001 reprezinta punctul culminant al unui proiect care a durat 12 luni si care a implicat analizarea si monitorizarea impactului companiei PDMS asupra mediului, implementarea unui sistem de management al mediului si stabilirea unui numar de obiective si de teluri.

Firma, care are sediul in parcul de afaceri Isle of Man din Braddan, a introdus un numar de noi initiative “verzi” printre care se numara si intensificarea eforturilor de reciclare, reducerea consumului de energie si reducerea la minim a folosirii materialelor.

Infiintata in 1993, PDMS este o companie de inginerie software, specializata in dezvoltarea unor sisteme de afaceri online, destinate unor piete foarte variate. PDMS ofera in plus numeroase servicii IT, inclusiv un serviciu de gazduire a aplicatiilor complet administrate de propria echipa de infrastructura a companiei.

Neal Kelly, manager de infrastructura la PDMS, a declarat: “Ne-am luat un angajament neintrerupt fata de reducerea impactului nostru asupra mediului si suntem incantati ca am primit recunoasterea oficiala a eforturilor noastre sub forma certificarii ISO 14001 SMM.”

“Credibilitatea noastra ecologica a crescut semnificativ in fiecare aspect al afacerii noastre, de la investitiile facute in facilitati de sustinere a conferintelor online pentru a ajuta la reducerea calatoriilor, in special intre sediul nostru central si biroul din Londra, pana la prepararea de compost din deseurile noastre organice.”

Clientii PDMS sunt tot mai constienti de nevoia de standarde mai bune pentru mediu. Acum ei pot avea incredere ca PDMS nu numai ca respecta cele mai bune practici si politici din domeniul mediului, ci si ca intentioneaza sa isi imbunatateasca performanta in mod continuu.

Firma detine deja certificari ISO pentru standardelor ISO 9001 pentru calitate si ISO 27001 pentru securitatea informatiei si si-a integrat ISO 14001 in cuprinzatorul sau sistem de management. Pentru mai multe informatii, vizitati www.pdms.com.

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.