Mumbai, India. 4 octombrie 2012. Geometric Limited, lider in managementul ciclului de viata al produselor (PLM), serviciile de inginerie si solutiile si tehnologiile de dezvoltare de produse software in regim offshore, a anuntat ca unitatea sa din Bangalore a fost certificata de TÜV NORD ca fiind in conformitate cu standardul calitatii aerospatiale AS 9100:2009, cel mai avansat standard pentru sistemul de management al calitatii (SMC) din sectoarele aviatiei, al spatiului si al apararii.

“Sectorul aerospatial reprezinta o zona de crestere esentiala pentru noi, iar acest certificat ne consolideaza angajamentul de a a indeplini cerintele tot mai stricte ale acestei industrii”, a declarat Nitin Tappe, vicepresedintele si seful operatiunilor internationale ale Geometric Ltd.

Certificarea AS 9100 este o realizare strategica pentru Geometric, ea dovedind existenta unui sistem inteligent de management al calitatii, care ajuta la indeplinirea promisiunii noastre continue de a le furniza clientilor nostri din sectorul aerospatial produse si servicii de o calitate superioara, de talie mondiala,” a adaugat Tappe.

AS 9100:2009 este un standard international care specifica cerintele referitoare la sistemele de management al calitatii din industria aerospatiala, care a devenit tot mai competitiva. Acest standard a fost elaborat de Grupul International pentru Calitate in Industria Aerospatiala (IAQG) pentru a le oferi companiilor o platforma armonizata, cu ajutorul careia sa poata garanta ca toate operatiunile din lantul de aprovizionare adera la cele mai bune practici din domeniu.

Geometric este o companie specializata in domeniul solutiilor, serviciilor si tehnologiilor de inginerie. Gama sa de servicii de inginerie si de solutii tehnologice digitale dedicate managementului ciclului de viata al produselor le permite companiilor sa isi puna la punct, implementeze si execute strategii globale de proiectare si productie care vizeaza obtinerea unei eficiente crescute. Compania a fost infiintata in 1994, are sediul central in Mumbai si este tranzactionata public. Geometric a realizat venituri consolidate de 167,51 milioane $ in anul finaniar care s-a incheiat in martie 2012. Compania are peste 4500 angajati in cele 12 locatii ale sale din SUA, Franta, Romania, India si China.

Pe langa AS 9100:2009, Geometric mai detine si certificarile internationale ISO 9001:2008 pentru managementul calitatii si ISO 27001:2005 pentru securitatea informatiei. Pentru mai multe amanunte, vizitati www.geometricglobal.com.