Compania din Lalin obtine certificatul AENOR conform standardului ISO 14001:2004

Xan Salgueiro, Lalin, Spania. 8 aprilie 2011. Compania GSI Suministros Industriales a obtinut certificarea sistemului sau de management al mediului in conformitate cu standardul international ISO 14001:2004 (certificare ISO 14001), acordat de Asociatia Spaniola de Standardizare si Certificare (AENOR). Documentul atesta faptul ca GSI si-a sistematizat in mod corespunzator toate aspectele ambientale generate de propria activitate si ca actioneaza intr-un mod responsabil din punct de vedere social in gestionarea resurselor sale si in tratarea deseurilor.

Pe langa o diferentiere fata de concurenta si imbunatatirea imaginii companiei, implementarea sistemului de management al mediului conform standardului ISO 14001 mai aduce cu sine si alte avantaje: contribuie la optimizarea gestionarii resurselor si deseurilor, reduce impactul negativ pe care compania il are asupra mediului, minimalizeaza riscul de accidentare, scade costul asociat gestionarii deseurilor si primelor de asigurare, elimina barierele in calea exportului, reduce riscul de producere a unor litigii si de primire a unor amenzi si inlesneste un acces sporit la liniile de subventii si de finantare preferentiala.

Obtinerea acestui certificat ISO 14001 pentru managementul mediului constituie, potrivit conducerii GSI, “un proces mai ambitios de modernizare”, aplicabil atat managementului intern, cat si inovatiilor tehnologice si implementarii unor noi resurse comerciale si de marketing. Astfel, in urmatoarele luni se preconizeaza depunerea de “eforturi remarcabile” in directia adaptarii la noile necesitati ale pietei, prin intermediul mecanizarii si automatizarii proceselor interne si implementarii unor noi proiecte de comert electronic si de extindere a companiei.

Dupa 21 de ani in activitatea de furnizare de scule, unelte si solutii industriale, GSI are 21 de angajati si a incheiat anul financiar 2011 cu un volum de vanzari estimat la 4,2 milioane euro. Pe langa sediul central din municipiul Lalin, Galicia, compania detine si alte unitati in zonele industriale din Tambre (Santiago) si Alvedro (A Coruña). Compania mai detine si certificare ISO 9001:2008 pentru sistemul sau de management al calitatii. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.gsisuministros.com.