Un serviciu de utilitati publice din Mexic urmareste obtinerea certificarii ISO 9001

8 octombrie 2012. Ca parte a unui proces de imbunatatire continua initiat de guvernul mexican, de curand a inceput instruirea personalului administrativ al Consiliului Municipal al Apei si Salubritatii (JMAS) din Chihuahua in privinta continutului standardului international ISO 9001:2008. Scopul programelor de formare oferite angajatilor este obtinerea certificarii ISO 9001 pentru toate serviciile de calitate puse la dispozitia publicului de JMAS.

Initierea in standardul ISO 9001 vizeaza cunoasterea specificatiilor acestuia printr-o analiza a standardizarii proceselor aplicata certificarii tuturor operatiunilor serviciului de utilitati; este dorita implicarea tuturor angajatilor pentru a-i oferi astfel populatiei servicii mai bune.

Standardul ISO 9001:2008, elaborat de Organizatia Internationala pentru Standardizare, este cel mai cunoscut standard international pentru managementul calitatii companiilor si organizatiilor din sectoarele public sau privat.

Pentru utilizatori, aceasta certificare va dovedi angajamentul continuu asumat de JMAS in privinta imbunatatirii calitatii si eficientei datorita implementarii si mentinerii unui sistem de management al calitatii (SMC) care reprezinta platforma dezvoltarii unor proceduri necesare obtinerii satisfactiei clientilor. Pentru mai multe informatii despre Consiliul Municipal al Apei si Salubritatii din Chihuahua, vizitati www.jmaschih.gob.mx/principal.