Compania padovana a obtinut doua certificari voluntare pentru optimizarea sistemelor de management al mediului si al securitatii ocupationale

2 octombrie 2012. Schüco Italia si-a confirmat de curand nivelul de sensibilizare la problemele de protectie a mediului si de siguranta la locul de munca. Obtinand certificarile voluntare “BS OHSAS 18001:2007” si “UNI EN ISO 14001:2004”, compania producatoare de sisteme de inalta tehnologie pentru anveloparea cladirilor cu o eficienta energetica sporita si pentru exploatarea energiei solare si-a consolidat si mai mult politicile de mediu si de siguranta si de prevenire a accidentelor la locul de munca.

Decizia Schüco Italia este in acord cu programul sau “DNA green”, care, plecand de la obiectivele stabilite in “viziunea 2020”, se angajeaza sa contribuie zi de zi la protejarea mediului inconjurator prin reducerea emisiilor de CO2 si prin promovarea propriilor solutii de asigurare a eficientei energetice a cladirilor si de exploatare a energiei solare.

Certificarea ISO 14001:2004 defineste un sistem de management adecvat monitorizarii si reducerii impactului asupra mediului pe care il au activitatile organizatiei in intregul lant de aprovizionare: proiectare, productie, comercializare, distributie si asistenta. Luand ca baza definirea politicii de mediu si a obiectivelor care trebuie indeplinite, certificarea prevede evaluari si controale periodice realizate cu ajutorul auditurilor de mediu pentru a garanta mentinerea unui proces de imbunatatire continua.

Schüco Italia a acordat o mare atentie si securitatii la locul de munca. Cea de-a doua certificare volontara obtinuta, OHSAS 18001:2007, vizeaza sa garanteze protectia muncitorilor prin intermediul unui sistem care prevede analiza riscurilor, adaptarea masurilor de prevenire si optimizarea standardelor de lucru. Aceasta certificare joaca un dublu rol, ea ajutand nu numai la prevenirea accidentelor si vatamarilor, ci si la cresterea eficientei performatei, la imbunatatirea imaginii companiei pe plan mondial si a increderii in aceasta.

“Securitatea in munca si respectarea mediului inconjurator reprezinta pentru noi doua valori corporative esentiale. Acesta este motivul pentru care le solicitam si partenerilor nostri sa impartaseasca aceasta filosofie cu noi, aderend la aceste standarde care, in plus, reprezinta un stimul pentru cresterea eficientei si pentru respectarea eticii proceselor de afaceri”, a declarat ing. Roberto Brovazzo, directorul general Schüco Italia.

Pentru informatii suplimentare, vizitati www.schueco.com/web/it.