MicroSun Technologies obtine certificarea ISO 13485:2003, un standard al calitatii recunoscut mondial pentru industria dispozitivelor medicale

Chicago, Illinois. 7 iunie 2012. MicroSun Technologies, un important furnizor de surse personalizate de energie alternativa pentru pietele medicala, comerciala, militara si guvernamentala, a anuntat astazi ca a obtinut certificarea ISO 13485:2003, un standard al calitatii recunoscut pe plan mondial pentru industria dispozitivelor medicale. Domeniul certificarii primite de MicroSun se refera la proiectarea si fabricarea de pachete de baterii reincarcabile, de incarcatoare si de statii de andocare.

Chuck Pokonosky, vicepresedinte de vanzari si marketing la MicroSun, a comentat referitor la aceasta realizare: “Certificarea ISO 13485 ne transforma intr-o companie mai puternica si mai competitiva pe piata pentru ca ii ofera incredere bazei noastre de clienti actuali si viitori, continuand sa ne demonstreze angajamentul de a ne ridica la inaltimea standardelor pentru calitate.”
Standardul ISO 13485:2003 cuprinde cinci cerinte esentiale pentru fabricarea, instalarea si intretinerea dispozitivelor medicale:
– Implementarea unui sistem de management al calitatii (SMC);
– O abordare bazata pe managementul riscului a dezvoltarii si realizarii de produse medicale;
– Validarea proceselor;
– Respectarea cerintelor legale si de reglementare;
– Trasabilitatea eficace a produselor si sisteme de rechemare.

Obtinerea acestei certificari recunoaste consecventa MicroSun in corelarea obiectivelor de afaceri cu eficienta operationala. Pentru a se bucura de avantajele certificarii ISO 13485, compania a trebuit sa demonstreze: implementarea eficace a managementului inregistrarilor si documentatiei; angajamentul conducerii superioare fata de clientii companiei; stabilirea unei politici clare; o buna planificare si gestionare a resurselor; ca si controlul eficient al proceselor, masurarea si analizarea acestora.

John Gatti, presedintele si directorul de operatiuni MicroSun, a declarat: “Sunt mandru de faptul ca echipa noastra a reusit sa obtina aceasta semnificativa certificare, care ne va diferentia pe piata. ISO 13485 este inca un exemplu al angajamentului MicroSun de a se axa pe excelenta in performanta sa fata de clienti. Tehnologia, inovatiile si performanta alcatuiesc impreuna piatra de temelie a strategiei noastre, dovedind ca MicroSun se dedica succesului clientilor sai.”

MicroSun Technologies (MST) este o companie privata, cu sediul in Chicago, Illinois, cu companii asociate in Nevada si Malaezia. Pentru mai multe informatii, vizitati www.microsuntech.com.