Mina de aur Freda Rebecca din Zimbabwe a obtinut certificarile ISO 14001 (mediu) si OHSAS 18001 (munca)

20 iunie 2012. Mina de aur Freda Rebecca a primit certificarile ISO 14001:2004 si OHSAS 18001:2007, reprezentand standarde recunoscute pe plan international pentru sistemele de management al mediului si de management al sanatatii si securitatii ocupationale.

Conglomeratul miner regional Mwana Africa Plc, care detine Freda Rebecca, a declarat ca mina a trecut printr-un proces oficial de audit de terta parte, realizat de organismul de acreditare si de certificare recunoscut international DQS, conformandu-se cu succes riguroaselor cerinte ale ambelor standarde.

Kalaa Mpinga, directorul executiv al Mwana Africa, a spus ca certificarea ISO reflecta inaltele standarde respectate de mina. “Sunt incantat ca Freda Rebecca a obtinut certificarile ISO 14001 si OHSAS 18001. Aceasta realizare subliniaza angajamentul Mwana de a mentine cele mai inalte standarde in problemele de sanatate, siguranta si mediu,” a declarat el.

ISO 14001 este un standard acceptat international, care ofera un cadru pentru administrarea, masurarea, evaluarea si auditarea sistemului de management al mediului, ajutand companiile sa isi reduca la minim impactul negativ asupra mediului inconjurator, respectand in acelasi timp legile, reglementarile si alte cerinte orientate catre mediu si vizand imbunatatirea continua si durabila.

OHSAS 18001 este un standard al sistemelor de management al sanatatii si securitatii ocupationale, conceput pentru a ajuta companiile sa isi implementeze masuri stricte de promovare a unui mediu de lucru sigur si sanatos.

OHSAS 18001 furnizeaza un cadru care ajuta organizatiile sa isi identifice si sa isi controleze in mod constant riscurile asociate sanatatii si sigurantei angajatilor.

Standardul mai urmareste si sa reduca potentialul de accidentare la locul de munca, imbunatatind nivelul de respectare a legilor si performanta generala a organizatiilor.

Productia de aur a minei Freda Rebecca a crescut cu 19 procente in primele trei luni ale acestui an. Mina a produs un total de 14 280 uncii de aur in timpul primului trimestru al anului. Pentru mai multe informatii, vizitati www.mwanaafrica.com/operations-and-exploration/zimbabwe/freda-rebecca-gold-mine.