BiO2 Medical primeste marcajul CE pentru cataterul Angel(TM), primul filtru de vena cava inferioara cu indicatii de uz profilactic

San Antonio, Texas. 15 mai 2012. BiO2 Medical, Inc., un producator texan de dispozitive medicale cu sediul central in San Antonio si cu o unitate de productie si de cercetare si dezvoltare in Golden, Colorado, a anuntat ca a primit aprobarea de a utiliza marcajul CE pentru cataterul Angel(TM), un filtru de vena cava inferioara din aliaj nichel-titaniu (nitinol), atasat permanent de un catater venos central, utilizat pentru a preveni embolismul pulmonar la pacientii in stare critica.

Aceasta combinatie inovatoare de catatere este prima recomandata pentru a fi folosita in uz profilactic si le permite medicilor sa plaseze un filtru de vena cava inferioara in unitatea de terapie intensiva.

Potrivit medicului Luis F. Angel, directorul BiO2 Medical si inventatorul cataterului Angel(TM), “Obtinerea aprobarii de a utiliza marcajul CE pentru comercializare in Europa este un pas semnificativ pentru obiectivul nostru de a oferi o alternativa pacientilor in stare critica, care prezinta un risc ridicat de a embolism pulmonar. Marcajul CE confirma un proces lung si complex de testare intensa a folosirii dispozitivului nostru in profilaxia embolismului pulmonar.”

“Avand in vedere aprobarea marcajului CE pentru cataterul Angel(TM) si primele date privind siguranta rezultate din studiile clinice efectuate pe oameni, consider ca acestea sunt vremuri palpitante pentru intreaga echipa de la BiO2 Medical. Am muncit cu sarguinta in ultimii ani pentru a aduce acest produs pe piata, si sunt impresionat si mandru pe drept cuvant de toti cei care au ajutat la aducerea acestui dispozitiv care salveaza vieti pe piata medicala,”

a declarat si Christopher E. Banas, presedintele BiO2 Medical.

Pentru mai multe informatii referitoare la BiO2 Medical si la cataterul Angel(TM), vizitati www.bio2medical.com.