Mumbai, India. 24 septembrie 2012. Reliance Infrastructure (RInfra), prima firma indiana de utilitati detinatoare a certificarii ISO/IEC 27001:2005, si-a reinnoit certificarea pentru departamentul sau de distributie de energie.

Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de companie, recertificarea ISO 27001 este valabila pana in 2015.

Certificarea ISO 27001 va fi extinsa acum pentru a acoperi si celelalte departamente ale companiei, si anume drumurile si liniile de metrou, care sunt in plin proces de audit in acest moment,” s-a specificat in comunicat.

ISO 27001 este cel mai recunoscut standard de securitate a datelor din lume, fiind alcatuit din cerinte privind elaborarea, implementarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management al securitatii informatiei (SMSI). Sistemul contine indrumari referitoare la evaluarea riscurilor, proiectarea si aplicarea masurilor de securitate, gestionarea securitatii si reevaluare.

Scopul standardului este sa asigure securitatea informatiilor si sa mentina confidentialitatea, siguranta si disponibilitatea datelor tuturor partilor interesate.

RInfra a primit prima data aceasta certificare in 2007, devenind astfel prima firma de utilitati din India certificata ISO 27001.

Potrivit RInfra, organismul de certificare care a realizat auditul final, British Standards Institute (BSI) a examinat amanuntit diferitele procese IT si a vizitat mai multe locatii si departamente ale companiei inainte de a-i acorda acesteia certificarea ISO 27001.

Reliance Infrastructure Limited este cea mai importanta firma de utilitati si infrastructura din India; ea dezvolta proiecte in toate domeniile infrastructurii care inregistreaza o crestere rapida pe plan national, cum ar fi drumurile, autostrazile, liniile de metrou, aeroporturile si proprietatile imobiliare speciale. Activitatea sa include trei directii principale: ingineria, achizitiile si constructiile; energia; infrastructura. Mai multe detalii la adresa: www.rinfra.com.