Certificarea ISO 20000 confirma capacitatea companiei de a furniza servicii IT administrate de talie mondiala

Reston, Virginia. 12 iunie 2012. Serco Inc., un furnizor de servicii profesionale de administrare IT, a anuntat primirea oficiala a certificarii ISO/IEC 20000. Aceasta certificare internationala atesta capacitatea companiei de a furniza servicii IT administrate de talie mondiala. Pentru a castiga certificarea ISO, Serco a demonstrat respectarea standardului mondial folosind o abordare integrata pentru a-si dirija patru procese-cheie in managementul serviciilor, si anume managementul furnizarii serviciilor, managementul relatiilor cu clientii si furnizorii, managementul incidentelor si managementul proceselor de control.

Certificarea ISO/IEC 20000, inregistrata de SRI Quality System Registrar, reprezinta primul standard international pentru managementul serviciilor IT si principiul de masurare a calitatii IT dintr-o organizatie. Standardul ISO defineste cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca un furnizor de servicii pentru a pune la dispozitia clientilor sai servicii administrate, descriind in amanunt cele mai bune practici si specificand procesele-cheie in managementul serviciilor.

“Agentiile federale guvernamentale sunt in cautarea unor companii care inteleg principiile de management al serviciilor si care sunt capabile sa le puna in aplicare pentru a oferi solutii reale,” a declarat Ed Casey, presedintele companiei Serco. “Aceasta certificare ISO/IEC 20000 demonstreaza abordarea noastra orientata ferm catre servicii a modului in care facem afaceri,” a adaugat Casey.

Serco Inc. proiecteaza, integreaza si furnizeaza solutii IT in principal guvernului federal american, remarcandu-se prin abordarea sa orientata catre client, portofoliul amplu de servicii si experienta globala. Cu sediul central in Reston, Virginia, Serco Inc. are aproximativ 9000 de angajati si un venit anual de 1,4 miliarde de dolari, clasandu-se in topul 30 al celor mai mari contractori federali potrivit Washington Technology. Serco Inc. este o sucursala detinuta integral de Serco Group PLC, o afacere internationala care ajuta la transformarea serviciilor publice si guvernamentale din intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.serco-na.com.