Aceasta proceseaza zilnic 12.000 kg rufe colectate din centrele din intreaga provincie

Cordoba, Spania. 9 octombrie 2012. Spalatoria spitalului universitar Reina Sofía a obtinut certificarea standardului calitatii UNE-EN ISO 9001:2008 care atesta imbunatatirea continua, eficacitatea si calitatea rezultatelor sale. Facilitatile sale proceseaza in fiecare zi 12.000 kg de rufe si aproximativ 3,5 milioane kg de rufe in fiecare an.

Acest complex sanitar, dupa cum aduce la cunostinta Guvernul Andaluziei intr-un comunicat de presa, a primit de curand noua certificare ISO 9001, ea alaturandu-se altor acreditari ale calitatii obtinute de diferitele departamente si unitati din subordinea serviciilor generale (mentenanta, unitatea de asistenta a lucrarilor, electromedicina si unitatea de management al mediului).

De peste sase luni, cei 80 angajati ai spalatoriei isi adapteaza munca la cerintele privind calitatea impuse de standardul ISO 9001, cerinte a caror indeplinire aduce imbunatatiri in tratarea tesaturilor si a articolelor de imbracaminte.

Certificarea ISO 9001 recunoaste eforturile si dedicarea intregului personal al serviciului de a oferi raspunsuri eficace la cererile clientilor.

Standardul ISO 9001:2008 este structurat in opt capitole; primele trei fac referire la pricipiile, structura si descrierea companiei, iar celelalte cinci se orienteaza catre procesele si cerintele necesare implementarii unui sistem de management al calitatii.

Cladirea in care isi desfasoara activitatea aceasta spalatorie a fost inaugurata in urma cu patru ani si a adus schimbari fara precedent in modul de lucru. Echipamentele includ cele mai moderne tehnologii, sunt foarte silentioase si emit mai putina caldura, astfel incat ajuta la derularea zilelor lucratoare in cele mai bune conditii de mediu.

Spalatoria spitalului universitar Reina Sofía, responsabila de curatarea rufelor din toate spitalele publice si toate centrele de sanatate din Córdoba si din restul Andaluziei, a ajutat la reinventarea procesului de spalare prin incorporarea tehnologiilor de ultima generatie care au permis automatizarea completa, innoirea sistemelor de lucru, cresterea productivitatii si imbunatatirea calitatii serviciilor aplicate confectiilor procesate. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina oficiala a spitalului universitar Reina Sofía: www.juntadeandalucia.es/servicioandaluzdesalud.