3 septembrie 2012. Unity Bank Plc a castigat certificarea standardului pentru securitatea informatiei elaborat de Organizatia Internationala pentru Standardizare, cel mai mare dezvoltator de standarde internationale voluntare din lume, si Comisia Electrotehnica Internationala – ISO/IEC 27001:2005.

Certificarea a confirmat implementarea de catre banca a unui sistem de management al securitatii informatiilor (SMSI) in conformitate cu standardul ISO 27001, ceea ce reprezinta o recunoastere internationala a practicilor sale de management referitoare la oameni, procese si tehnologie in domeniul prelucrarii informatiilor.

Certificarea standardului ISO 27001 este valabila pentru o perioada de trei ani, la incheierea acesteia urmand ca banca sa fie reexaminata in vederea reinnoiriii acestei certificari.

Analistii financiar-bancari considera ca aceasta realizare a bancii ii ofera acesteia o pozitie solida pe plan international, imbunatatindu-i imaginea si oferindu-le clientilor garantii privind integritatea informatiilor personale. Numai alte trei banci nigeriene – First Bank, Fidelity si Access, au mai atins acest statut al standardizarii internationale.

Comentand evenimentul, directorul general al Unity Bank Plc, Ado Wanka, a spus ca obtinerea certificarii ISO 27001 indica eforturile depuse de personalul si de consiliul de administratie al bancii de la infiintarea acesteia, in urma cu sase ani. Pentru mai multe informatii, vizitati www.unitybankng.com.