17 septembrie 2012. In urma auditului anual de supraveghere, sediul U.S. Pharmacopeial Convention (USP) a primit recomandarea BSI Group de a-si mentine in continuare certificarea ISO 9001:2008 pentru sistemul de management al calitatii. O Certificare ISO 9001:2008 demonstreaza ca sistemul de management al calitatii aplicat de USP este in conformitate cu cerintele standardului, oferind un management eficient al proceselor interne pentru indeplinirea cerintelor internationale in privinta calitatii.

Aceasta certificare ISO 9001 reflecta angajamentul continuu asumat de USP fata de respectarea celor mai inalte standarde ale calitatii. USP a obtinut certificarea ISO 9001 pentru prima data in 2004 pentru sistemul sau de management al calitatii. Tot in 2004, UPS a mai obtinut si acreditarea ISO 17025 pentru competenta laboratoarelor de incercari si etalonari. Toate locatiile mondiale USP sunt auditate conform standardelor ISO.

Organismul independent de certificare ISO 9001:2008 al USP este BSI Group. Organismul de acreditare ISO 17025:2005 al UPS este ACLASS, unul dintre cele trei consilii nationale de acreditare ANSI-ASQ.

USP este o organizatie stiintifica nonprofit care dezvolta standarde publice pentru a ajuta la garantarea identitatii, puterii, calitatii si puritatii produselor farmaceutice, a ingredientelor alimentare si a suplimentelor dietetice din Statele Unite si din intreaga lume.

“In calitate de organizatie care stabileste standarde care urmeaza a fi folosite in intreaga lume, simtim ca este obligatoriu ca si noi sa aderam la cele mai inalte standarde in toate activitatile pe care le intreprindem,” a declarat Roger L. Williams, CEO, USP. “Felicit membrii personalului pentru sarguinta cu care au ajutat la garantarea faptului ca procesele interne USP se ridica la aceeasi inaltime cu cele mai riguroase standarde internationale.”

Pentru a obtine aceasta certificare, auditorii au verificat planul de securitate IT al USP, implementarea instrumentelor pentru imbunatatirea raportarii in domeniul financiar-contabil si manualele continad indrumari de operare, printre altele.

Sediul USP a incheiat auditul ISO 9001:2008 cu zero neconformitati si zero oportunitati de imbunatatire, ceea ce reprezinta cele mai bune rezultate care pot fi obtinute in cadrul unui audit de supraveghere ISO. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.usp.org.