Regiunea Perm, Rusia. 23 martie 2012. Intreprinderea AVISMA a incheiat de curand cu succes un audit de certificare ISO 14001 efectuat de renumitul organism german Tuv Nord Cert, audit care s-a concentrat asupra sistemului de management al mediului implementat de intreprindere (o sucursala a marii corporatii VSMPO-AVISMA).

Serviciul de presa al VSMPO-AVISMA a adus la cunostinta publicului, prin intermediul site-ului RusBusinessNews, ca auditorii nu au descoperit neconformitati majore in aplicarea liniilor directoare ale standardului ISO 14001:2004 pentru managementul mediului si au facut recomandarea ca certificatul de mediu obtinut de AVISMA in 2007 sa fie reinnoit. Auditorii au mai recomandat si ca intreprinderea sa adopte unele elemente de management al riscului in conformitate cu standardul international necertificabil ISO 31000.

Toate unitatile AVISMA din regiunea Perm se afla in conformitate cu standardele privind emisiile de carbon. In 2011, intreprinderea a alocat 300 milioane de ruble pentru programele de protectie a mediului. AVISMA a incheiat si constructia unui complex de gropi de gunoi ecologice, imbunatatindu-si, de asemenea, performanta centrifugelor puse in functiune in unitatile de tratare a deseurilor.

Corporatia VSMPO-AVISMA este cel mai mare producator de titan din lume – lingouri de titan si elemente din aliaje de titan, fabricand atat produse extrudate de mari dimensiuni din aliaje de titan, cat si produse semifabricate din aliaj de otel si din aliaje pe baza de nichel, rezistente la caldura.

Printre partenerii corporatiei se numara mari nume din industria producatorilor de aeronave: Boeing, Airbus, SNECMA, Rolls Royce, Pratt&Whitney si altii. Ei sumarizeaza un total de peste 300 de firme din 48 de tari ale lumii. VSMPO-AVISMA detine peste 300 de certificate internationale ale sistemului de management al calitatii, ale planurilor de productie si de inspectie, ale diferitelor varietati de produse din titan si din alte aliaje.

Corporatia VSMPO-AVISMA este perfect integrata in industria aerospatiala si reprezinta furnizorul principal de produse din titan al multor companii din intreaga lume. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.vsmpo.ru