Lafayette, Indiana. 17 aprilie 2012. Wabash National, cel mai mare producator de semiremorci din America, a primit de curand certificarea ISO 9001:2008 pentru operatiunile sale din Lafayette, Indiana. Standardul ISO 9001:2008, publicat de Organizatia Internationala pentru Standardizare, este o referinta internationala pentru cerintele privind managementul calitatii si pentru imbunatatirea continua a interactiunilor dintre companii.

“Acesta certificare ISO este un jalon important pentru compania noastra. Nu numai ca ne ofera un sistem standardizat al calitatii pe care putem sa construim, ci ne si consolideaza angajamentul fata de imbunatatirea continua si fata de excelenta operationala,” a declarat Dick Giromini, presedintele Wabash National Corporation. “In cadrul organizatiei, Wabash National cauta mereu programe ca ISO pentru a-si masura eficacitatea sistemelor, pentru a pastra compania intr-o directie ascendenta si pentru a ne servi mai bine baza diversificata de clienti.”

Standardul ISO 9001:2008 pune la dispozitie un cadru testat de abordare sistematica a gestionarii proceselor dintr-o organizatie pentru a crea constant produse si servicii care satisfac asteptarile clientilor. Este un standard generic, care poate fi aplicat in toate domeniile, indiferent de produsul sau de serviciul furnizat de o organizatie. Standardul se refera la structura organizatiei de gestionare a proceselor si activitatilor sale, care transforma resursele in produse sau servicii care indeplinesc obiective personalizate, cum sunt satisfacerea cerintelor de calitate ale clientilor. Conformitatea companiilor cu standardele ISO este certificata printr-un audit de terta parte efectuat de organisme de certificare, asa cum este QMI, organismul care a auditat Wabash National.

“Finalizarea procesului a presupus angajamentul tuturor nivelurilor organizatiei. In culise, departamentul de asigurare a calitatii a muncit intr-un ritm istovitor, in timp ce asociatii nostri care au condus proiectul ne-au deschis calea pentru schimbare,” a spus si Pat Griffin, vicepresedinte. “Desi suntem multumiti de aceasta realizare si de progresul inregistrat pana in momentul de fata, deja ne aflam in faza urmatoare de initiative prin care ne asiguram ca ne mentinem pozitia de lideri in inovarea si calitatea produselor, pentru a veni in intampinarea nevoilor si cererii in continua schimbare a domeniilor pe care le deservim.”

Cu sediul in Lafayette, Indiana, Wabash National(R) Corporation este unul dintre cei mai importanti fabricanti de semiremorci din America de Nord. Infiintata in 1985, compania se specializeaza in proiectarea si fabricarea de camionete de transport marfa, de camionete frigorifice, de remorci platforme si de alte echipamente intermodale. Principalele sale produse inovatoare sunt comercializate sub numele de marca DuraPlate(R), ArcticLite(R), FreightPro(TM), Eagle(R) si Benson(TM). Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul a doua sucursale detinute integral, Transcraft(R) Corporation si Wabash National Trailer Centers, prin centre de service pentru remorci si prin distribuitori autorizati pe teritoriul Statelor Unite. Pentru a afla mai multe informatii, vizitati www.wabashnational.com.