Aveti intrebari cu privire la securitatea informationala ? Pe 5 decembrie ati avut ocazia sa intrebati expertii ISO

ISO a organizat o conferinta Google cu trei experti pentru a raspunde intrebarilor dumneavoastra cu privire la ISO/IEC 27001 (standardul cu privire la sistemele de management al securitatii informationale) in data de 5 decembrie, ora 3.30 pm CET.

Pornind de la criminalitatea informatica pana al activismul hacker-ilor, atacurile cibernetice cunosc o evolutie exponentiala, afectand intregul mediu de afaceri. Un studiu recent a aratat ca atacurile cibernetice impotriva intreprinderilor mici si mijlocii au crescut cu 10% in ultimul an, afectand cu pana la 6% cifra proprie de afaceri.

Implementarea unui sistem solid de management al securitatii informationale, utilizand standardul ISO 27001, poate ajuta organizatiile sa se proteje impotriva acestor atacuri. Avand in vedere ca a fost publicata recent cea mai nou editie a standardului, ISO ofera oportunitatea oricarei persoane interesate sa puna intrebari diverde din acest domeniu, pornind de la primii pasi ai incepatorilor, daca nu ati folosit niciodata standardul, pana la nouatile aduse de ultima editie a standardului din 2013.

Intrebarile au putut fi trimise inaintea evenimentului utilizand hashtag-ul #ISOIEC27001GH. In cadrul conferintei se va incerca sa se raspunda la cat mai multe intrebari.

Conferinta a fost facuta prin intermediul Google Hangout, un serviciu similar unui video chat, transmis live. Oricine poate urmari evenimentul online, sau il poate vizualiza ulterior pe YouTube.

Chiar inaintea evenimentului a fost publicat un link catre conferinta, pe pagina evenimentului. Nu este nevoie de un cont Google+, transmisia putand fi urmarita in direct accesand link-ul ce urmeaza a fi publicat pe pagina evenimentului. Detinerea unui cont Google+ poate ajuta la realizarea unei experiente mai interactive, dar nu este obligatoriu.

Puteti trimte intrebarile pe Twitter, utilizand hashtag-ul #ISOIEC27001GH. De asemenea, puteti posta intrebari pe pagina evenimentului G+.

Chiar si in timpul evenimentului se pot trimite intrebari, insa cele transmise anterior vor avea prioritate, avand in vdere ca evenimentul are o durata de doar 30 de minute.

Cine au fost expertii care au raspuns la intrebari?

Prof. Edward Humphreys a lucrat in securitatea informationala si in managementul riscurilor timp de 39 de ani. Este presedinte al grupului de lucru ISO/IEC care a dezvoltat ISO/IEC 27001, fiind citat adesea drept “tatal familiei de standarde de sisteme de management al securitatii informationale 27001”.

Dr. Angelika Plate a lucrat in domeniu securitatii informationale de peste 15 ani, incluzand arii de expertiza precum evaluarea si gestionarea riscurilor, politici, porceduri si solutii. Din 1994 face parte din comitetul comun ISO/IEC care dezvolta standarde de sisteme de management al securitatii informationale.

Rob Norwell a facut cunoscuta experienta proprie in calitate de utilizator al standardului ISO/IEC 27001. El a fost implicat in implementarea standardului in cadrul Stralforse Group, unde detine o pozitie de management.